Skip intro >

Verhuurmogelijkheden

De MarinHome houseboat is uiteraard een heerlijke vakantiewoning voor eigen gebruik: ruim, modern, comfortabel... Die kwaliteiten maken echter ook, dat een MarinHome zich bijzonder goed laat verhuren. De hoeveelheid vrije tijd in Nederland neemt toe. Tegelijkertijd zien we dat verhuurders van recreatiewoningen moeite hebben om hun huizen verhuurd te krijgen. Hun product is in veel gevallen te uniform. MarinHome vormt een zeer sterk alternatief. De unieke drijvende vakantiehuizen blijken in de praktijk bijzonder goed verhuurbaar en vormen daarmee een investering waaruit een bovengemiddeld rendement behaald kan worden. Dat is geen voorspelling, maar blijkt nu al in de praktijk. Gielissen Shipyard heeft daartoe al rendementberekeningen laten maken door een professionele verhuurorganisatie NovaSol (die meer dan 40.000 Vakantiehuizen in Europa verhuurt en wérkelijk gelooft in de MarinHome).

Maar u kunt ook zelf de verhuur ter hand nemen. De populaire site Airbnb.nl bijvoorbeeld biedt particulieren de mogelijkheid om een waterwoning te verhuren en daar zien we dat de gemiddelde verhuurprijs per nacht van een (woon)boot in Nederland €155 is. En dan te bedenken dat de MarinHome alles behalve ‘gemiddeld’ is.
Maar ook verhuur via booking.com, TopicTravel.nl en een populaire site als BelVilla is natuurlijk mogelijk. Wie bijvoorbeeld op de laatstgenoemde site kijkt, ziet dat slechts 6 woningen op het water worden aangeboden. Het benadrukt hoe uniek de MarinHome in de verhuur kan zijn.

Op basis van de bezetting is de diverse seizoenen heeft verhuurder NovaSol een opbrengstberekening bij gemaakt voor een vier persoons MarinHome, waarbij de provisie voor Novasol al verrekend is. We zien daar dat een jaarlijkse opbrengst van ca. € 18.000 zonder meer mogelijk is. Wilt u graag samen met ons de rendementsberekening doornemen en zien hoe een professionele verhuurder omgaat met huurprijzen en seizoenen, neem dan contact op met onze verkoopadviseur. Die kan u ook aangeven hoe u verhuur en eigen gebruik ook met elkaar kunt combineren om zo rendement en zelf recreëren samen te voegen.

MEER WETEN?

bel +31 62 279 27 77

De MarinHome houseboat is uiteraard een heerlijke vakantiewoning voor eigen gebruik: ruim, modern, comfortabel...

NovaSol

Een woordvoerder van NovaSol verwoordde het bij het dopen van de eerste MarinHome aan het Leukermeer als volgt: “Er is internationaal veel vraag naar bijzondere vakantiehuizen en van oudsher tevens naar woningen die aan het water gelegen zijn. Een MarinHome heeft beide elementen in zich. De drijvende woningen hier aan het Leukermeer vormen dan ook een mooie aanvulling op het bestaande aanbod. Wij verwachten dan ook, samen met Vakantiepark Leukermeer, prima verhuurresultaten te kunnen realiseren bij onze groeiende internationale doelgroep.