MarinHome als investering

De MarinHome is niet alleen een heerlijke drijvende vakantiewoning; ze kunnen ook een goed renderende investering zijn. Er is internationaal veel vraag naar bijzondere vakantiehuizen en van oudsher tevens naar woningen die aan het water liggen. Professionele verhuurders, als NovaSol, geloven dan ook sterk in de verhuurmogelijkheden van de MarinHome. Er kunnen bovengemiddelde rendementen met de MarinHome behaald worden. Dat is voor een investeerder al mogelijk en voor een jachthaven nog eerder, omdat zij de opbrengsten van ligboxen mee kunnen nemen in hun berekening. 

Uw huidige ligplaatshuurders die overwegen om hun jacht of boot te verkopen, kunt u met de MarinHome als klant behouden. U biedt ze hiermee een zeer aantrekkelijk alternatief en uzelf een kans op langdurig rendement (verhuur van ligplaatsen voor 5, 10 of zelfs 15 jaar). Temeer daar de ligplaatsen meestal niet aangepast hoeven te worden. De MarinHome 54 past immers in elke box. Jachthavens kunnen zelf de verhuur ter hand nemen. De populaire site Airbnb.nl bijvoorbeeld biedt bedrijven de mogelijkheid om een waterwoning te verhuren en daar zien we dat de gemiddelde verhuurprijs per nacht van een (woon)boot in Nederland €155 is. En dan te bedenken dat de MarinHome alles behalve ‘gemiddeld’ is. Maar ook verhuur via booking.com, TopicTravel.nl en een populaire site als BelVilla is natuurlijk mogelijk. Wie bijvoorbeeld op de laatstgenoemde site kijkt, ziet dat slechts 6 woningen op het water worden aangeboden. Het benadrukt hoe uniek een MarinHome in de verhuur kan zijn. 

Natuurlijk kunt u zich bij de verhuur ook bij laten staan door verhuurspecialisten en touroperators. Welke weg u ook kiest: de MarinHome is in alle opzichten een waardevolle aanvulling op het aanbod in de jachthaven. Op basis van de bezetting in de diverse seizoenen heeft verhuurder NovaSol een opbrengstberekening bij gemaakt voor een vier persoons MarinHome 54 Comfort, waarbij de provisie voor Novasol verrekend is. We zien daar dat een jaarlijkse opbrengst van € 18.364 mogelijk is. Wilt u graag samen met ons de rendementsberekening doornemen en zien hoe een professionele verhuurder omgaat met huurprijzen en seizoenen, neem dan contact op onze verkoopadviseur. Die kan u ook aangeven hoe u verhuur en eigen gebruik ook met elkaar kunt combineren om zo rendement en zelf recreëren samen te voegen. 
Een goede berekening van het rendement van de MarinHome voor u als investeerder of exploitant is maatwerk. Alle factoren moeten immers meegewogen worden. Onze verkoopadviseur, wil die berekeningen graag met u maken. We kunnen u ook laten zien hoe een berekening er uit ziet en aan wat voor een afschrijvingstermijnen u moet denken. Daarnaast hebben we veel ervaring binnen jachthavens en kan zij met u meedenken over de inpassing van de verhuur of verkoop van MarinHome binnen uw concept. 

Het rendement op de investering wordt ondersteund door de vele activiteiten die Gielissen Shipyard rond deze unieke waterwoningen ontwikkelt. Via een Google-campagne, media-aandacht, advertenties en haar eigen website, leidt Gielissen Shipyard geïnteresseerden naar de MarinHome. 

Jachthavens waar de MarinHome afgemeerd wordt, worden onderdeel van de Gielissen Shipyard-havens. Wij bieden de tools om de MarinHome opvallend te verwelkomen in de haven. Voor deze havens is er een aantrekkelijk verdienmodel:
  • Lange termijn ligplaatsverhuur
  • Reclame voor de jachthaven, ook via internationaal opererende partners
  • Mogelijkheden om verhuur ter hand te nemen (aantrekkelijke commissie)
  • Mogelijkheden om exploitatie ter hand te nemen
  • Additionele omzet voor de bestaande havenfaciliteiten

MEER WETEN?

bel +31 62 279 27 77

MarinHome als investering

NovaSol

Een woordvoerder van NovaSol verwoordde het bij het dopen van de eerste MarinHome aan het Leukermeer als volgt: “Er is internationaal veel vraag naar bijzondere vakantiehuizen en van oudsher tevens naar woningen die aan het water gelegen zijn. Een MarinHome heeft beide elementen in zich. De drijvende woningen hier aan het Leukermeer vormen dan ook een mooie aanvulling op het bestaande aanbod. Wij verwachten dan ook, samen met Vakantiepark Leukermeer, prima verhuurresultaten te kunnen realiseren bij onze groeiende internationale doelgroep.